Skandali i të dhënave, reagon Dhoma e Përmbaruesve: Janë mashtrues! Ikonomi dhe Soto nuk kanë punuar kurrë në fushën e përmbarimit

do-i-mar.png

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

NUK JANË PËRMBARUES – JANË MASHTRUES
Informojmë dhe sqarojmë mediat bashkë me opinionin publik se dy personat që blenë dhe përdorën të dhënat e shqiptarëve, përkatësisht
Endri Ikonomi dhe Klodian Sota nuk janë përmbarues dhe nuk kanë qenë kurrë të tillë.

Kryeprokurorja e Tiranës sot u shpreh se “këta dy persona punojnë në fushën e përmbarimit”, por në fakt të dy punojnë në fushën e
MASHTRIMIT:
– I pari ka krijuar “PRO 3VT” sh.p.k. – Institucion financiar
mikrokredie;

– I dyti “SMART COLLECTION” sh.p.k. – Kompani “Mbledhje detyrimesh/kredish të këqija për bankat e nivelit të dytë dhe të
trete…”.

Të dyja kompanitë në mashtrim të ligjit dhe qytetarëve, pa asnjë lloj licence për këto aktivitete, janë regjistruar nga Qendra Kombëtare e
Biznesit dhe lejuar nga Banka e Shqipërisë.

Akuzojmë publikisht titullarët e këtyre dy institucioneve për lejimin e tyre, ashtu si të dhjetëra të tjerave që ne i kemi denoncuar disa herë si “Baraka Financiare”, të cilat mbledhin borxhe nëpërmjet mashtrimit dhe shantazhit.

Kemi denoncuar pa reshtur fenomenin e bërjes së “përmbarimit” me telefonata dhe shkresa mashtruese, që s’kanë asnjë lidhje me
shërbimin përmbarimor shtetëror apo privat, por vetëm me këta blerës të paskrupullt të borxheve të qytetarëve dhe databazave
shtetërore.

Shteti me gjithë organe ligjzbatuese prej vitesh ka heshtur!

Ashtu si janë blerë borxhet e shqiptarëve për dy lekë, po për aq pak sot pamë se janë blerë edhe instrumentet për t’i shantazhuar ata,
adresat, numrat e telefonit, të dhënat e gjendjes civile, mjeteve motorike etj.
Dhoma e Përmbaruesve i bën thirrje Prokurorisë së Shtetit të mos “flejë” mbi çështjet e denoncuara prej dy vitesh nga Ministria e
Drejtësisë dhe prej disa muajsh nga përmbaruesit.

Databazat e shtetit shqiptar janë blerë për të mashtruar dhe shantazhuar publikun dhe ky duhet të ishte hetim i përfunduar prej
kohësh… 7 Janar, 2022
Dhoma Kombëtare e Përmbaruesve Gjyqësorë Privatë

/faxweb

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë