Skip to content

Skena braziliane “pa tërbiet” në Suharekë

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Në Suharekë, një kompani private ka organizuar një festë karnavalesh, e cila, sipas niveleve, botëkuptimeve apo shijeve në shoqërinë kosovare, e ka ndarë këtë të fundit në dy pjesë, në atë që pëlqyer e në atë që e kontestuar.  Kjo për shkak se aty janë shfaqur dhe skena ta padenja për vetë disa karakteristika tradicioonale që lidhen me atë që në popull njihet si tërbiet.

Më saktë, femra me pamje si ato të karnavaleve të Brazilit. Por nëse në Brazil, sipas traditave të atyshme tërbieti te femrat mund të mos ekzistojë, në Kosovë është e kundërta.

Megjithatë, ky është rasti për të kujtuar se Suhareka njihet për raportet e ngushta me alkoolin(qytet-depozitë vere), gjithashtu dhe me enverizmin, ngjashëm si në Ferizaj. /esheshi.com/       

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë