Sonda e NASA-s ‘Perseverance’ ka zbarkuar me sukses në Mars pas një udhëtimi 239 milion milje.

Sonda i mbijetoi ‘shtatë minutave të terrorit’ duke duruar kushte të trazuara që goditnin kapsulën ndërsa hynte në atmosferën e Marsit dhe i afrohej sipërfaqes.

‘NASA punon. Kur i bashkojmë krahët dhe duart dhe trurin, mund të kemi sukses. Kjo është ajo që bën NASA, “thotë kryeinxhinier dhe veteran i zbarkimit Rob Manning.

/faxweb