Një sondazh i madh kombëtar sociologjik në Serbi tregoi se të rinjtë nuk duan në radhë të parë bullgarët, më pas kroatët dhe shqiptarët, raporton agjencia BGNES.

Hulumtimi është porositur nga organizata rinore serbe Pokriv, ndërsa rezultatet e plota të hulumtimit do të shpallen zyrtarisht më 12 gusht në Beograd në Forumin Rinor Ndërkombëtar.

Në pyetjen “Cili është qëndrimi juaj ndaj pakicave kombëtare?” në tabelën e katër kolonave, ku një është vlerësimi më i lartë dhe katër më i ulëti, bullgarët kanë marrë vlerësimin 2.09. kroatët morën vlerësimin 2.04 dhe pas bullgarëve dhe kroatëve janë shqiptarët me vlerësim 2.52.

Të rinjtë në Serbi më së shumti pëlqejnë maqedonasit dhe malazezët, ndaj u dhanë vlerësime 1.75 dhe 1.68. Në mes janë hungarezët, rumunët dhe boshnjakët.

Sipas anketës, 55 për qind e të rinjve nga Serbia janë kundër vendosjes së sanksioneve kundër Rusisë. 43 për qind e tyre besojnë se Serbia duhet të balancojë mes vendeve lindore dhe perëndimore.

Në rast se Serbia duhet të zgjedhë mes Lindjes dhe Perëndimit, 53 për qind e të anketuarve besojnë se vendi i tyre duhet të kthehet në Lindje.

55 për qind e të rinjve serbë besojnë se shteti nuk duhet të dënojë Rusinë për agresionin e saj kundër Ukrainës. Vetëm 18 për qind e tyre besojnë se Serbia duhet të vendosë sanksione ndaj Rusisë.

Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re