Sondazhet e rezultateve parashikojnë se nuk do të ketë asnjë fitues absolut në zgjedhjet në Izrael, gjë që e bën të pasigurt fatin e Kryeministrit Benjamin Netanyahu dhe paralajmëron vazhdimin e krizës politike.

Sondazhet në tre stacione të mëdha televizive izraelite kanë treguar se Likud i Netanyahut dhe opozita e copëtuar, me partinë e Qendrës Yesh Atid të Yair Lapid si më e forta, nuk do të sigurojnë shumicën e kërkuar në parlament për të formuar një qeveri më vete, e cila mund të paralizojë degën ekzekutive në zgjedhjet e pesta me radhë.

Rezultatet zyrtare mund të mos dihen për ditë, por nëse ato janë në përputhje me kërkimet, ish-aleati i Netanyahut dhe tani rivali Naftali Bennett mund të jetë thelbësor për formimin e një koalicioni që do të formonte një shumicë në Knesset me 120 vende,.

Në zgjedhjet e katërta parlamentare në dy vjet, të cilat konsiderohen si një lloj referendumi mbi qeverisjen e Netanyahut, do të ketë një luftë të barabartë midis mbështetësve të kryeministrit shumëvjeçar dhe atyre që duan “këdo përveç Bibit”, sipas AP.

Pjesëmarrja në votime ishte 25.4 përqind në mesditë, dukshëm më e ulët se në zgjedhjet e mëparshme, tha Orly Adas, kreu i komisionit izraelit të zgjedhjeve.

Nga frika e lodhjes së votuesve për shkak të zgjedhjeve të shpeshta të vendit, Netanyahu u bëri thirrje izraelitëve të votojnë të martën.