Partia Socialiste feston këtë të mërkurë 28 vjetorin e krijimit të saj.

 

PS u themelua në 12 qershor të vitit 1991 gjatë kongresit të 10-të të PPSH.

 

Por nëse socialsitët festojnë themelimin e forcës së tyre politike, në krahun tjetër PD festoon datëlindjen e liderit të vetë aktualë.

 

Lulzim Basha mbush këtë të mërkurë 45 vjeç, një datëlindje që në fakt përkon me një situatë jo shumë të mirë politike për vet kreun e selisë blu, I cili po përpiqet të maksimalizojë veten në krye të partisë për të përgatitur terrenin e duhur, pse jo edhe për pushtet.

 

Sidoqoftë Basha është në kulmin e pjekurisë politike pasi ka kaluar 14 vite karrierë në disa nivele të rëndësishme qeverisëse si ministër në kabinetet e Berishës dhe si kryebashkiak I Tiranës.