Anijet e fundit, të cilat prisnin të lundronin përmes Kanalit të Suezit sepse një anije gjigante kontejnerësh bllokoi kalimin, do të kalojnë përmes kanalit sot, njoftoi administrata e Kanalit të Suezit.

Osama Rabie, kreu i Administratës së Kanalit të Suezit (SCA), tha se 85 anije pritet të kalojnë përmes Suez, në të dy anët, të shtunën.

Midis tyre janë 61 anije, nga një total prej 422 që po prisnin para Kanalit të Suezit kur anija e bllokuar e bllokuar Ever Given u lëshua, tha Rabie.

Ngecja e një “Ever”-it 400 metra në një arterie jetike tregtare në 23 mars ndërpreu zinxhirët ndërkombëtarë të furnizimit dhe ekipet speciale të shpëtimit morën gati shtatë ditë për të liruar anijen.

SCA të mërkurën filloi një hetim për shkaqet e bllokimit të “Ever Given” dhe bllokimin gjashtë-ditor të Kanalit të Suez, tha Rabie të premten vonë për televizionin MBC Masr.

 “Hetimi po përparon mirë dhe do të vazhdojë për dy ditë të tjera, pas së cilës ne do të shpallim rezultatet,” shtoi kreu i administratës së Kanalit të Suezit.