Në Medvegje sot mbahen zgjedhjet e jashtezakonshme lokale, ku te drejte vote kane rreth gjashte mije votues.

 

Ne listen e votimit jane 6 parti me 25 keshilltare komunale, te cilet zgjedhin me pas kryetarin e komunes.

 

Keto zgjedhje jane vendimtare per shqiptaret e Lugines se Presheves, pasi numri i tyre, gradualisht eshte ulur ne listat zgjedhore.

 

Perfaqesuesit politike te Lugines se Presheves thone gjithashtu se marredheniet jo te mira mes Kosoves dhe Serbise jane pengesa kryesore per integrimin dhe zhvillimin e shqiptareve ne lugine.