Prokuroria e Posaçme ka kërkuar që ish-kryebashkiaku i Lushnjes, Fatos Tushe të dënohet me 5 vjet heqje lirie.

Në aplikim të gjykimit të shkurtuar, SPAK kërkon që dënimi përfundimtar për Tushen të jetë 3 vjet e 4 muaj.

 

Ish-kryebashkiaku i Lushnjës akuzohet për elementët penalë të shpërdorimit të detyrës për një ndërtim pa leje, furnizimin me karburant të mjeteve jo të bashkisë dhe shkelje të barazisë në një tendër për kanalin vaditës.

 

Bashkë me Tushen thuajse një vit më parë u arrestuan disa zyrtare të bashkisë.