Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Shkruan: Tasim Darsi

Besoj se të gjithë ju e keni dëgjuar një histori babë e bir. Nëse keni durim, lexojeni edhe një herë. Babai i thoshte të birit, ti djali im s’ke me konë kërkushi në jetë. Kurre s’ke me qenë burrë dhe gjithmonë do kujtohesh për keq, për maskarallëqet, mashtrimet, manipulues dhe i zhburrëruar do jesh.
Djali rritet futet në organizata underground, bëhet tipik 99-tësh, i njëjtë si kryetari i Bashkisë Tiranë Erion G-99 Veliaj (lexo veremi) dhe emërohet prefekt i Qytetit. Pasi u bë prefekt puna e parë që bëri ishte, urdhëroi xhandarmërinë të shkojnë të arrestojnë baban e tij dhe ta sjellin në zyrën e Prefektit.
Sapo e sollën Babain tek zyra, u ngrit në këmbë dhe ju drejtu prindit.
-Ja babë, a më ke thënë që s’do bëhesh kërkushi, por un jam bërë prefekt dhe të solla me xhandarmëri këtu tek zyra ime.
Baba mori frymë thellë the i tha: Unë kam thënë s’bëhesh burrë, e jo s’bëhesh prefekt. Arrestimi im dhe kjo arroganca jote vetëm se vërteton atë që kam thënë unë dhe zhburrërimin tënd.

Të njëjtën sjellje shfaqi dje kryetari i Bashkisë Tiranë Erion Veremi!
Ditën e Kurban Bajramit shkon dhe ndan ushqim tek Qendra Sociale Gonxhe Bojaxhiu e Kalkutës dhe uron besimtarët mysliman për festën, sikur të ishin në Kalkutë tek Dritat e kuqe!
Pse mër pezeveng, nuk zgjodhe noj qendër tjetër, si qendra foshnjore Zyber Hallulli! Apo si prodhin G99-tësh që je, mashë e lobingjeve homo edhe ditën më të shenjtë të besimtarëve mysliman do bësh punën e djallit me i nënçmu, bullizu, injoru besimtarët e këtij vendi. Të duket e tepërt ti respektosh të paktën një ditë në vit. Myslimanët, themeluesit e qytetit ku je kryetar, ku dhe i pari kryetar bashkie ka qenë hoxhë Zyber Hallulli. Nuk dua të zgjatem, as të lodh lexuesin, por ti Erjon Veremi, jo që s’je bërë burrë, por dhe postin që ke e ke kthy në dylberllik. Faktikisht nuk e di pse mirrem me ty, ti më e shumta që je, je një çun mamaje i rritur me kursime fiqsh.

Dy fjalë i kam për vllezërit e mi të gjakut dhe të fesë. Edhe sa kohë do e duroni bullizimin, injorimin dhe nënçmimin e besimit tuaj, të qytetit tuaj, tē hoxhallarëve tuaj, si Zyber Hallulli, Hafiz Ibrahim Dalliu, Hafiz Ali Korça, Hafiz Sabri Koçi, Allahu i mëshiroftë.
Edhe sa kohë do vazhdoni të suportoni tipa si Erion Veliaj, që jo vetëm nuk ua zbukuron qytetin/sheshin për festën tuaj, por edhe figurat tuaja historike ua zhvlerëson duke i shmangur apo duke i lënë në harresë dhe urimin e Kurban Bajramit e bën nga penxherja e Gonxhes së Kalkutës.
Ti besimtar i thjeshtë a e ke pyetur veten dhe hoxhën, pse gjithë kjo urrejtje, ky mllef, ky shpërqëndrim dhe distancim nga ashti kombit dhe themeluesit e kryeqytetit, nga kryebashkiaku i Tiranës?
Ju institucione KMSH, organizata, shoqata e fondacione fetare, pse heshtni përballë kësaj marrëzie.
Një gjë duhet me e mësu, s’mundeni me detyru dikë me ligj me na dashtë, sepse dashuria është punë zemre, por kryetarin e Bashkisë ligjërisht mundeni me e detyru me na respektu. Me na e zbukuru sheshin, sepse paguajmë taksa, me na respektu hoxhallarët tanë, që jan ashti i kombit dhe besimit tonë.

Të jem i sinqertë edhe Erioni duke njohur disa tipa (për fat të keq ndonjë hoxhë me diplomë) hoxhallarësh komunista, inferior, hafije, të pa-personalitet dhe tipa zvarranike, servila, që shpërndajnë supë me të, disa që bëjnë vota për Erionin natën e ditën hiqen si ulema, me të drejtē kujton se tē gjithē janë njësoj.
Jo Erion Veliaj, nuk janë të gjithë ashtu, por besimtarët janë qytetarët më të denjë të qytetit ku je kryetar.
Erion je i detyruar ligjërisht të më respektosh si besimtar mysliman, me të gjitha dhe të tana. Si për mirë dhe për keq, si për gëzim, festë dhe për hidhërim. Je i detyruar të vendosësh në dipozicion sheshe dhe salla dhe të më respektosh historikun, bashkë me figurat myslimane që jan gurëthemeli i kombit, atdheut dhe qytetit tim.
Mysliman dhe Myslimane, gëzuar festën e Kurban Bajramit, por bëje kurban infrioritetin, ngrije zërin për të drejtat e tua, kërko llogari, respekto veten, merre në dorë fatin tënd dhe ktheja krenarinë vetes.

Pikëpamjet dhe opinionet e shprehura në këtë material janë tërësisht të autorit/autorëve dhe jo domosdoshmërisht reflektojnë politikat e Berati.TV.

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë