Home Kuriozitete Stresi mund të dëmtojë shëndetin e zorrëve më shumë se ushqimi i shpejtë

Stresi mund të dëmtojë shëndetin e zorrëve më shumë se ushqimi i shpejtë

0

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Qoftë shqetësimet financiare, presionet e punës ose problemet e marrëdhënieve, të gjithë ne përballemi me stres që prej aspektet e mësipërme.Deri në çfarë mase na dëmton stresi? Sipas një studimi të ri, stresi mund të jetë po aq i dëmshëm për shëndetin tonë sa edhe ushqimi I shpejtë, transmeton Indeksonline.
Bashkautori i studimit, Laura Bridgewater, nga Departamenti i Mikrobiologjisë dhe Biologjisë Molekulare në Universitetin Brigham Young në Provo dhe kolegët thonë se gjetjet e tyre tregojnë se mikrobiota e zorrëve mund të luajë një rol në rezultatet shëndetësore specifike gjinore në raport me stresin.
Hulumtuesit raportuan kohët e fundit rezultatet e studimit të tyre në revistën shkencore Raportet.

Sipas Shoqatës Amerikane të Psikologjisë, rreth 80 për qind e njerëzve në Shtetet e Bashkuara raportojnë të kenë përjetuar të paktën një simptomë stresi në muajin e kaluar.

Është e zakonshme që stresi mund të ketë implikime negative për shëndetin emocional dhe fizik, duke përfshirë një rrezik në rritje të ankthit, depresionit dhe obezitetit.

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë