Protesta studentore është zhvendosur para parlamentit, aty ku po mbahet një seancë plenare, pas kaq kohësh dhe me prezencën e deputëve të opozitës. Këta të fundit janë shfaqur në seancë me qëllim shpëtimin e mandateve.

Por pos kësaj, janë ndërmarrë dhe akte politike, siç ka qenë deklarimet për t’ju përgjigjur kërkesave studentore. Më aktië kanë qenë deputetë të LSI-së, ku veçoi Luan Rama me akuza ndaj të gjithë klasës politike

Ndërsa kryeministri Rama, në një fjalë të shkurtër pak minutëshe, tha sa protestën e lexonte, siç tha,

“Shuplakë qeverisë

Një grusht opoozitës

Një shpresë shoqërisë”.

Rama përsëriti dhe njëherë se i pret studentët në dialog për të plotësuar të 8 pikat që kërkohen por dhe të tjera.