Studiuesit kanë zbuluar se 5 minuta ecje çdo 30 minuta mund të ulin ndjeshëm si sheqerin në gjak, ashtu edhe tensionin e gjakut. Përveç kësaj, kjo jo vetëm që mund të zvogëlojë lodhjen, por edhe mund të përmirësojë humorin.

Sipas këtij studimi, edhe përmirësimet e vogla në aktivitetin fizik mund të kenë ndikim në sheqerin në gjak dhe tensionin e gjakut. Kjo është rreth 40 minuta aktivitet fizik gjatë tetë orëve të ditës së punës, të mjaftueshme për të filluar një mënyrë jetese më të shëndetshme.

/shkollaeshendetit.com

Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re