Një studim i Organizatës Botërore të Shëndetësisë e cila përdori katër ilaçe, duke përfshirë remdesivirin antiviral në trajtimin spitalor të COVID-19, ka zbuluar se ilaçet e rivendosura nuk kanë aspak efekt në zgjatjen e kohës që pacientët kalojnë në spital ose në mbijetesën e tyre.”Remdesivir, Hydroxychloroquine, Lopinavir dhe Interferon duket se kishin pak ose aspak efekt te pacientët e shtruar në spital, siç tregohet nga vdekshmëria e përgjithshme, fillimi i ventilimit dhe kohëzgjatja e qëndrimit në spital”, shkruajnë studiuesit në një parathënie mbi gjetjet e rezultateve.

Remdesivir, i zhvilluar për Ebola nga kompania farmaceutike e SHBA Gilead Science, ishte një nga trajtimet më të hershme të paraqitura për COVID-19 dhe u mor nga Presidenti i SHBA Donald Trump kur ai u shtrua në spital në fillim të muajit.Trump gjithashtu ka promovuar përdorimin e hidroksiklorokinës, ashtu si edhe Presidenti i Brazilit Jair Bolsonaro.

Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re