Një grup ushtarësh në Sudan njoftohet se në orët e mëngjesit kanë arrestuar kryeministrin Abdalla Hamdok dhe liderët e partive partenere të qeverisë së koalicionit që drejton vendin.

Sipas informacioneve që mediat pasqyrojnë, mësohet se në disa rajone në Khartoum kanë filluar protestat pas arrestimit të liderëve të koalicionit në pushtet.

Konfirmohet se në mesin të arrestuarve ndodhet kryeministri Hamdok dhe drejtuesit e koalicionit në qeverinë e Sudanit, Forcat për Liri dhe Ndryshim.

Pas arrestimeve në kryeqytetin Khaartoum kanë filluar protestat dhe në disa rrugë protestuesit kanë bllokuar rrugët duke djegur goma.

Ndërsa Ministria sudaneze e Informacionit ka konfirmuar se disa nga anëtarët e Këshillit të Sovranitetit dhe disa ministra të qeverisë së tranzicionit janë arrestuar nga forcat e përbashkëta ushtarake.

Pas veprimeve ushtarake në vend përjetohet ndërprerje në internet dhe linjat telefonike.