Një sulm islamofobik është kryer duke lënë një kopje të dëmtuar të Kuranit në afërsi të derës hyrëse të një xhamie në kryeqytetin e Suedisë, Stockholm.

Në një deklaratë nga llogaria e medias sociale të xhamisë në Stockholm thuhet se muslimanët janë fyer pasi kopja e Kuranit të shkatërruar është lidhur me zinxhir në hekurin e kopshtit në afërsi të derës së xhamisë.

“Xhamia dhe besimtarët tanë marrin kërcënime gjerësisht. Racistët për të njollosur ata që nuk janë prej tyre gjithmonë ndërmarrin një iniciativë të re. Po ndajmë këtë fotografi dhe informacione për të tërhequr vëmendjen e xhematit dhe të opinionit publik si dhe që krimi i urrejtjes të mos normalizohet”, thuhet në deklaratën ku paraqitet edhe fotografia lidhur me ngjarjen.

Edhe më parë në derën e xhamisë është vizatuar me bojë shumë herë kryqi nazist si dhe janë shkruar shkrime islamofobike.

Burimi: AA