Prokurorët gjermanë kanë akuzuar 12 burra për planifikimin e sulmeve të armatosura ndaj xhamive në të cilat ata kishin planifikuar të vrisnin ose plagosnin sa më shumë muslimanë që të ishte e mundur, thanë autoritetet gjermane.

Prokurorët thanë se të dyshuarit, 11 anëtarë të grupit dhe një bashkëpunëtor, u takuan rregullisht për të planifikuar dhe të gjithë, përveç njërit, u zotuan të jepnin mijëra euro për të siguruar 50,000 sosh për të financuar blerjen e armëve.

Të dyshuarit, të moshës 31 deri 61 vjeç, janë gjermanë dhe të gjithë, përveç një, janë arrestuar.

loading...