Numri i sulmeve ndaj muslimanëve dhe objekteve islame në Gjermani gjithashtu u rrit vitin e kaluar, sipas të dhënave nga Ministria e Brendshme e botuar të hënën.

“Vitin e kaluar, autoritetet regjistruan të paktën 901 sulme ndaj muslimanëve dhe objekteve islame, një rritje prej 2 përqind krahasuar me 2019,” tha Ministria e Brendshme në përgjigje të një kërkese nga klubi parlamentar i Partisë së Majtë në Bundestag.

Shumica e sulmeve – duke filluar nga sulmet verbale dhe fizike ndaj njerëzve me karakteristika muslimane, të tilla si shamia tradicionale, te mbishkrimet anti-islame në xhami – përfshinin anëtarë të së djathtës radikale.

E majta: Kjo është maja e ajsbergut

Sulmet plagosën 48 vetë, e cila, sipas të përditshmes Neue Osnabruecker Zeitung, është një rritje e konsiderueshme krahasuar me 2019, kur 34 persona u plagosën.

Ulla Jelpke, një zëdhënëse e Partisë së Majtë, beson se statistikat zyrtare nuk japin një pamje realiste të sulmit ndaj muslimanëve.

“Eshtë vetëm maja e ajsbergut. Shumica e sulmeve nuk raportohen nga ata që preken nga turpi ose sepse shmangin kontaktet me autoritetet,” i tha ajo Neue Osnabruecker Zeitung.

Ajo tha se rritja shqetësuese e numrit të sulmeve është veçanërisht nëse merren parasysh masat e mbylljes për shkak të pandemisë së virusit corona dhe mundësisë së lidhur të zvogëluar të kontaktit në hapësirën publike.