Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re

Kryeministri britanik, Rishi Sunak ka bërë me dije se në bazë të marrëveshjes me qeverinë shqiptare është bërë e mundur kthimi në Shqipëri i 1800 personave.

 

Ai theksoi se ka ulur hyrjet ilegale të emigrantëve në shtetin britanik me 20%, ndërsa njoftonte një plan masash të qeverisë për të luftuar këtë fenomen.

 

“Para se të nisja planin tim në dhjetor, numri i hyrjeve të paligjshme në Britani me varka të vogla ishte më shumë se katërfishuar në dy vjet. Disa thanë se ky problem ishte i pazgjidhshëm, ose thjesht një fakt i jetës së shekullit të 21-të. Ata kishin humbur besimin te politikanët për të vendosur në oborret e vështira për të bërë diçka për këtë. Dhe sigurisht, ne kemi ende një rrugë të gjatë për të bërë. Por në pesë muajt që kur nisa planin, kalimet tani janë ulur me 20%. krahasuar me vitin e kaluar. Kjo është hera e parë që nga fillimi i këtij problemi që mbërritjet midis janarit dhe majit kanë rënë në krahasim me një vit më parë”, deklaroi Sunak duke evidentuar punën e qeverisë së tij në frenimin e emigrantëve ilegalë ne territorin britanik.

 

Retorika ndaj emigrantëve e kryesisht shqiptarëve në kuvendin britanik ka sjellë shpesh herë polemika.

Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re