Ministra të brendshem të Bashkimit Evropian dhe Ballkanit Perëndimor janë mbledhur për herë të parë në Tiranë në kuadër të procesit të Berlinit.

 

Tre çështjet për të cilat ministrat e brendshem po diskutojnë janë  lufta e përbashkët kundër krimit të organizuar, menaxhimit të integruar të kufijve dhe emigracionit të paligjshëm.

 

Në tryezën e përbashkët, nga Bashkimi Evropian u kërkuan rezultate të prekshme në luftën kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar nga vendet e Ballkanit para anëtarësimit.

 

Në mbyllje të punimeve ministrat e brendshëm të BE dhe Ballkanit do të kenë një deklaratë të përbashkët mbi vendimet e marra.

 

Ministeriali i prin samitit të procesit të Berlinit.

 

Për të parën herë ai do të mbahet në Shqipëri, në një vend të Ballkanit Perëndimor, në 16 tetor në Tiranë.

Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re