Skip to content

Tal Rifat në Siri, i rrethuar me tunele nga terroristët e YPG/PKK-së

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Grupi terrorist YPG/PKK po përdor një rrjet të sofistikuar tunelesh në rrethin Tal Rifat në veri të Sirisë për të fshehur dhe transferuar armë në vijat e frontit.

Terroristët e PKK/YPG-së vazhdojnë të fshihen në Tal Rifat, vetëm 18 kilometra nga kufiri turk me vijën e frontit deri në zonën e operacionit “Mburoja e Eufratit”, ku forcat turke të sigurisë kanë ofruar sigurinë që nga viti 2016-2017.

Pamjet e xhiruara nga AA tregojnë të paktën 30 kilometra tunele.

Tunelet çojnë në disa zona banimi dhe në vijën e frontit.

Disa tunele janë të fshehura nën barriera betoni dhe rëre. Tunelet janë 1,5 metër të gjerë dhe 2 deri në 2,2 metra të larta.

Pasi pa një dron të AA-së duke marrë pamjet, një terrorist u përpoq ta rrëzonte atë.

Hetimi nga një ekip i AA-së në terren tregoi gjithashtu se një tunel hapet në një institucion të vjetër të trajnimit të mësuesve, duke nënkuptuar se infrastruktura civile po përdoret nga terroristët.

Në operacionet e mëparshme ndërkufitare të Türkiye-s, u zbuluan tunele që çonin në shtëpi, shkolla, spitale dhe faltore që ishin ndërtuar nga terroristët për të përdorur civilët si mburoja njerëzore.

Grupi terrorist YPG/PKK shpesh sulmon Jarabulus-in, Afrin-in dhe Azaz-in nga zonat Manbij dhe Tal Rifat në Siri.

Terroristët e YPG/PKK-së shpesh synojnë forcat turke të sigurisë që ofrojnë siguri në zonat e operacioneve “Mburoja e Eufratit”, “Dega e Ullirit” dhe “Burimi i Paqes”, dhe përpiqen të depërtojnë në pozicionet e luftëtarëve të opozitës siriane nga rajonet nga të cilat grupi terrorist supozohej të tërhiqej nën marrëveshjet me SHBA-në dhe Rusinë.

Që nga viti 2016, Ankaraja filloi tre operacione të suksesshme antiterroriste përtej kufirit të saj në Sirinë veriore për të parandaluar formimin e një korridori terrorist dhe për të mundësuar vendosjen paqësore të banorëve: Mburoja e Eufratit (2016), Dega e Ullirit (2018) dhe Burimi i Paqes (2019).

Në fushatën e saj terroriste më shumë se 35-vjeçare kundër Türkiye-s, PKK, e vendosur si një organizatë terroriste nga Türkiye, SHBA-ja dhe BE-ja, ka qenë përgjegjëse për vdekjen e mbi 40.000 njerëzve, duke përfshirë gra, fëmijë dhe foshnja. YPG është dega siriane e grupit terrorist PKK-së.
Burimi: AA

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë