Skip to content

Tanja Fajon “heq dorë” nga Serbia

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Unë do t’i përkushtohem inkurajimit të procesit integrues, i cili bazohet në radhë të parë në respektimin e vlerave evropiane, tha eurodeputetja italiane.

Eurodeputetja italiane Alessandra Moretti është zgjedhur kryetare e re e delegacionit evropian të Komitetit Parlamentar për Stabilizim dhe Asociim të Serbisë në BE (POSP).

Ajo zëvendësoi Tanja Fajon, e cila iu bashkua qeverisë në Slloveni pas zgjedhjeve të prillit dhe u bë zëvendëskryeministre dhe ministre e Jashtme.

“Faleminderit për besimin që do t’ju ​​kthej me angazhimin tim për të inkurajuar procesin e integrimit, i cili bazohet kryesisht në respektimin e vlerave evropiane”, ka shkruar Moretti në Tëitter.

Moretti, një eurodeputete nga Grupi i Socialistëve dhe Demokratëve në PE (S&D), si kryetare e Delegacionit të PE për Serbinë, do të bashkëkryesojë POSP me homologun e saj serb.

Ajo në faqen e Delegacionit për marrëdhënie me Serbinë ka shkruar se POSP takohet dy herë në vit, por se puna e tyre mbulon të gjitha aspektet e anëtarësimit të Serbisë në BE.

“Ne do të fokusohemi veçanërisht në funksionimin e institucioneve demokratike, përmirësimin e mjedisit zgjedhor dhe dialogut ndërpartiak, mbrojtjen e të drejtave themelore, bashkëpunimin rajonal dhe dialogun ndërmjet Beogradit dhe Prishtinës”, thuhet në uebfaqen e delegacionit.

Delegacioni, siç u tha, kërkon të ndihmojë Serbinë të përgatitet për anëtarësimin në BE dhe të punojë së bashku në një udhërrëfyes ambicioz për pranim.

 

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë