Peruja lëshoi ​​të dhëna të reja mbi epideminë e koronavirusit të vendit dhe rishikimin e numrit të vdekjeve nga COVID-19 nga 69,342 në 180,764.

Një raport i paraqitur në presidencë të hënën nga një grup shkencëtarësh të caktuar për të përcaktuar numrin e vdekjeve nga COVID-19 në vend, thotë se numri i vdekjeve për shkak të pandemisë është pothuajse tre herë më i lartë se sa ishte njoftuar më parë.

Në një deklaratë të mëparshme, Ministria Peruane e Shëndetësisë njoftoi se numri i njerëzve që vdiqën si rezultat i infeksionit me koronavirus ishte 69,342, ndërsa numri i të infektuarve ishte 1.95 milion.

Në lidhje me atë çështje, Ministri i Shëndetësisë i Perusë, Oscar Ugarte, tha se mijëra vdekje nuk u konsideruan si pasojë e COVID-19.

 “Më parë, vetëm ata që rezultuan pozitivë për koronavirus u regjistruan si vdekje nga COVID-19”, tha njeriu i parë i kujdesit shëndetësor peruan.