Përveç që kanë lindur gjatë muajit më festiv të vitit, ka edhe shumë më tepër gjëra të cilat të lindurit e dhjetorit janë bekuar. Sipas një studimi, këta engjëj të dimrit kanë avantazhe të shumëfishta ndaj pjesës tjetër dhe priren të jetojnë një jetë më të gjatë dhe më të lumtur.

Nuk mund të presim për t’i ndarë këto gjetje me ju. Plus, në fund, kemi përgatitur një seksion bonusi që do t’ju ndihmojë të gjeni binjakun e famshëm të ditëlindjes!

© depositphotos.com

Një studim u krye për të zbuluar nëse ekziston një marrëdhënie midis jetëgjatësisë dhe sezonit të lindjes dhe rezultatet sollën një lajm të mirë për njerëzit e lindur në dhjetor. Sipas të dhënave, shumica e njerëzve që jetojnë më shumë se 100 vjet, kanë lindur në muajin e fundit të vitit. Pra, nëse jeni një fëmijë i Dhjetorit, ose keni një fëmijë që ka lindur në Dhjetor, dijeni që ju (ose ata) do të jeni gjallë për një kohë mjaft të gjatë!

© shutterstock.com

Dhe, nëse po pyesni veten se cila është arsyeja që qëndron pas kësaj, ne kemi përgjigjen. Sipas një studimi tjetër, njerëzit e lindur në dhjetor flenë më mirë dhe më lehtë kur krahasohen me të tjerët. Ndoshta pasi kanë lindur me fishekzjarre dhe aq shumë dritë përreth, ata mësojnë të mos shqetësohen nga faktorët e jashtëm dhe thjesht përqendrohen në marrjen e një gjumi të mirë. Vetëm një hamendje!

© Diana Kraleva / Moment / Getty Images

Një arsyetim më shkencor mund të jetë ky – ato janë më të shëndetshëm. Sipas një studimi, foshnjat e dhjetorit kanë më pak shanse të vuajnë nga një sulm kardiovaskular ose ndonjë problem tjetër i lidhur me zemrën, kur krahasohen me njerëzit e lindur në muajt e tjerë. Duket sikur të lindësh në dhjetor është aq i mirë sa të fitosh çmimin e parë!

© depositphotos.com © depositphotos.com

Dhe, lista vazhdon. Me sa duket, foshnjat e dimrit janë më miqësore dhe përjetojnë më pak ndryshime humori. Ata janë në gjendje të kontrollojnë emocionet e tyre dhe të qëndrojnë më mirë sesa njerëzit e lindur në muajt e tjerë. Ata janë gjithashtu më të rinjtë në shkollë, gjë që automatikisht i bën ata më të zgjuar se të gjithë të tjerët. Forca, bebet e dhjetorit!

Të famshëm të lindur në dhjetor

1. Britney Spears – 2 Dhjetor

© britneyspears / Instagram

Ian Somerhalder – 8 Dhjetor

© Frazer Harrison / Getty Images Entertainment / Getty Images

Vanessa Hudgens – 14 Dhjetor

© Jon Kopaloff / FilmMagic / Getty Images

Brad Pitt – 18 Dhjetor

© Michael Putland / Hulton Archive / Getty Images

Jared Leto – 26 Dhjetor

© jaredleto / Instagram

/shkollaesuksesit.com

Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re