Mimi Kodheli deklaratë për mediat:

“Pushtimi i Ukrainës është në shkelje të flagrante, është në kundërshtim me aktet themelues NATO-Rusi.

Agresioni ndaj Rusisë ndaj një vendi sovran që ka filluar në 2014 me Krimenë dhe shpalosjen e trup[ave ruse përgjatë kufirit me Ukrainën dhe futjen e forcave të armatosura në këto rajone. Përshkallëzohen nga ora në orë duke shkaktuar rrezik për Europën dhe më gjerë.

E gjitha përpjekjet për të ndërtuar struktura të paqes sulmi për pushtimin e Ukrainës është ti imponojë botës I forti ka gjithmonë të drejtë.

Shqipëria mbështet fuqimisht integritetin territorial dhe sovranitetin e Ukrainës. Së bashku me aleatët tanë ne qëndrojmë në krah të Ukrainës dhe presidentit ukrainas të dalë nga gjedhjet demokratike. Mendimet otna janë në nder të viktimave dhe të plagosurve. Të ndërpresë menjëherë veprimet e saj ushtarake. Përkrah aleatëve tanë ne dënojmë vendimin e Rusisë për njohjen e rajoneve, udhëheqësit e rusisë duhet të mbajnë përgjegjësi të plotë për pasojat. Si kandidate për BE Shqipëria ka ngritur me forcë zërin e saj dhe u jemi përgjigjur këtij agresioni të dënueshëm. Qëndimi ynë ka qenë dhe mbetet koherent. Shqipëri dhe SHBA janë bashkëpenëmbajtëse për Këshillin e Sigurimit është çështja e Ukrainës një garanci e jona që dy vendet partnere të ngushta kanë ndërmarrë dhe do të marrin. Kjo mbetet një përgjegjësi e madhe por edhe konfirmim i një Shqipërie që vlerësohet për karakterin dhe përgjegjësinë”, tha Kodheli.

në Facebook, klikoni Join Group

/faxweb