Departamenti i Drejtësisë i SHBA-së ka nisur një hetim për të përcaktuar nëse John Bolton, ish-këshilltar i Sigurisë Kombëtare, ka keqpërdorur informacionin konfidencial kur botoi një libër rreth mandatit të tij në Shtëpinë e Bardhë, raportoi Wall Street Journal.

Ndërsa Reuters nuk mund të konfirmonte saktësinë e raportit dhe një zëdhënëse e Departamentit të Drejtësisë nuk pranoi të komentonte, ashtu si edhe botuesi i librit Simon & Schuster.

Avokati i Boltonit, Charles Cooper shkroi në një përgjigje për Reuters se ai ishte i vetëdijshëm që po hetohej botimi i librit të klientit të tij.

Përpjekje për të bllokuar gjykatën

“Bolton hedh poshtë me forcë çdo akuzë se ai veproi në mënyrë të papërshtatshme, e lëre më në mënyrë kriminale, në lidhje me botimin e librit të tij. Ai do të bashkëpunojë plotësisht, siç ka bërë deri më tani, me çdo hetim mbi aktivitetet e tij”, shtoi Cooper, duke e quajtur Boltonin një ambasador për angazhimin e tij të mëparshëm në KB.

The Wall Street Journal shkruan se të hënën, hetuesit federalë i dhanë thirrjet gjyqësore agjentit letrar të Boltonit dhe shtëpisë botuese që botoi librin “Dhoma në të cilën ndodhi”.

Hetuesit po kërkojnë të gjithë komunikimin me Bolton, shkruan gazeta.

Administrata Trump ka provuar më parë në gjykatë për të ndaluar botimin e librit të Boltonit, i cili është jashtëzakonisht kritik ndaj presidentit republikan.