Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Europa është kontinenti me konsumin më të lartë të alkoolit në botë dhe për pasojë ka edhe numrin më të lartë të vdekjeve sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë. Ky fakt ka bërë që të ndërmerret një plan veprimi me qëllim uljen me 10% të konsumit të alkoolit në Europë, përshirë edhe vendin tonë.

Disa pika që konsiston në orientimin që jep OBSH është që të rritet çmimi i pijeve alkoolike, duke qënë një produkt qefi të këtë një rritje të akcizave. Këtu kërkohet bashkëpunim i ministrisë së Shëndetësisë dhe ministrisë së Financave. problematike tjetër janë reklamat për alkoolin. Paralajmërimet shëndetësore për alkoolin duhet te shkruhen në gjuhën shqipe´.

Ekspertët shprehen se konsumimi i alkoolit në Shqipëri është në trend rritjeje sidomos tek të rinjtë.

Ka rritje të përdorimit të alkoolit dhe ky është alarmi dhe qëllimi është të reduktohet fillimi i alkoolpirjes në mosha të hershme. Ministria duhet të shohë mundësin e bareve dhe dyqaneve qe janë afër shkollave sepse moshat e reja ndodhen në presion.

Çdo vit në Europë vdesin rreth 1 milionë njerëz si pasojë e konsumit të alkoolit.

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë