Shtetasja britaniko-iraniane Nazanin Zaghari-Ratcliffe u ballafaqua me një akuzë të re të “propagandës kundër sistemit” në një gjykatë të Teheranit të dielën, shtatë ditë pas vuajtjes së një dënimi me pesë vjet, tha avokati i saj.

“Seanca u zhvillua në një atmosferë shumë të qetë, në prani të klientes sime,” i tha AFP Hojat Kermani, duke shtuar se vendimi do të kalojë më vonë, data nuk është caktuar.

Sipas avokatit Kermani, 42-vjeçarja me shtetësi e dyfishtë u akuzua për “propagandë kundër sistemit sepse ajo mori pjesë në një tubim para ambasadës iraniane në Londër” në 2009.

“Duke pasur parasysh provat e paraqitura nga mbrojtja dhe procedurat ligjore, si dhe faktin që klientja ime gjithashtu vuajti dënimin e saj të mëparshëm, shpresoj që ajo të lirohet”, shtoi avokati.

Zaghari-Ratcliffe u arrestua kur ishte me pushime në 2016 dhe u dënua për komplot për të përmbysur regjimin në Teheran – akuza që ajo i mohoi vazhdimisht.

Familja po kërkon të kthehet në Londër

Ajo ishte në arrest shtëpie për muaj të tërë. Byzylyku ​​i saj elektronik i gjurmimit është hequr, duke i dhënë asaj më shumë liri të lëvizjes dhe duke i lejuar të afërmit e saj të vizitojnë Teheranin.

Dënimi i saj përfundoi më 7 mars.

Një ditë më vonë, burri i saj Richard dhe vajza e tyre 6-vjeçare Gabriella mbajtën një vigjilje para ambasadës iraniane në Londrën qendrore duke kërkuar që të lejohen të vijnë në shtëpi.

Ai u përpoq t’i paraqiste një peticion Amnesty International të nënshkruar nga 160,000 mbështetës që kërkonin lirimin e gruas së tij, por ai u refuzua.