Home Kuriozitete Terapia e re që ndal zhvillimin e sëmundjes vdekjeprurëse

Terapia e re që ndal zhvillimin e sëmundjes vdekjeprurëse

0

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Për herë të parë mjekët kanë arritur që të shërojnë ALD.Pa rrezikun e operimit të palcës së eshtrave para shfaqjes së simptomave të para, fëmijët e prekur nga sëmundja e rrallë e trurit ALD, e cila prek më së shumti djemtë, më herët nuk kanë mund të jetojnë për më shumë se pesë vjet. 
Kjo lloj sëmundjeje sjell deri te vdekja e qelizave të nervave në tru dhe të sëmurët humbin aftësinë e lëvizjes, të folurit dhe mendimit.
Madje, edhe transplantimet e suksesshme kanë çuar tek invaliditeti i përgjithshëm.
Për këtë arsye studimi i ri, rezultatet e të cilit janë publikuar në revistën “New England Journal of Medicine”, janë të veçanta.

Për herë të parë mjekët kanë arritur që të shërojnë ALD dhe atë me terapinë e gjeneve.

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë