Tërmeti me magnitudë 4.1 e kishte epiqendrën 4 km në juglindje të Mazzarone, në provincën e Katanias.

 

Lekundja e tokes e kishte epiqendren ne një thellësi prej 10 km.

 

Termeti i regjistruar nga Instituti Kombëtar i Gjeofizikës dhe Vullkanologjisë ka ndodhur në orën 20:26.

 

Qytetaret kane dale jashte banesave te tyre ne zonen afer epiqendres, por nuk raportohet per deme.