Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, është takuar këtë të hënë me presidentin e Këshillit Evropian, Donald Tusk, ku ka kritikuar BE për vonesën e pakuptimtë në heqjen e vizave për Kosovën, vendin e vetëm në Ballkan që ende nuk ka liberalizim vizash në zonën Schengen.

 

Presidenca bën me dije se Thaçi në fjalën e tij në Bruksel është shprehur se është e pajustifikueshme ngadalësimi i vendimit të liberalizimit pas plotësimit të kushteve.

 

“Ngadalësimi i vendimit për liberalizimin e vizave për qytetarët e Kosovës është i pakuptimtë dhe i papranueshëm, pavarësisht arsyetimeve të vazhdueshme nga BE-ja dhe shtetet anëtare”.

 

Presidenti Thaçi tha se Brukseli dhe Perëndimi janë orientimi i vetëm strategjik i Republikës së Kosovës.

 

Sipas tij, rajoni po vazhdon të jetë në një status-quo të vështirë, e cila, siç tha, i ngadalëson shumë procese.

 

“Zgjidhja e të gjitha mosmarrëveshjeve ndërmjet shteteve të Ballkanit Perëndimor dhe një qartësi, dinamikë dhe zotim më i madh i BE-së për perspektivën e vendeve të Ballkanit Perëndimor janë përgjigjja më e mirë ndaj këtij stagnimi”.

 

Procesi i liberalizimit të vizave midis Kosovës dhe Bashkimit Evropian ka nisur që në vitin 2012.

 

LIKE FAQES NE FACEBOOK PER LAJME TE NGJASHME