Home RAJONI Thaçi për të ardhmen Kosovë-Serbi: Dialogu, e vetmja zgjidhje

Thaçi për të ardhmen Kosovë-Serbi: Dialogu, e vetmja zgjidhje

0

Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, gjatë një tryeze diskutimi me temë “E ardhmja e bisedimeve Kosovë-Serbi” deklaroi se e vetmja zgjidhje e konfliktit është dialogu. Thaçi thekson se në fund të procesit të dialogut vjen pajtimi dhe njohja reciproke. Por, presidenti I Kosovës, I është përgjigjur edhe deklaratave të MInistrit të jashtëm të Serbisë.
 
Duke folur per demarkacioni me Malin e Zi dhe Formimi i Komunave, kreu i shteti tha se keto procese duhet të përfundojnë sa më parë në përputhje me ligjet e vendit, në mënyrë që të hapet rruga e integrimit të Kosovës në Bashkimin Europian.
 
Gjatë tryezës, Thaçi është shprehur se Forcat e Armatosura do të jetë forcë multientike e ndërtuar sipas standardeve, dhe brenda vitit do ta kenë zyrtarisht status dhe funksion të qartë.