Ugur Sahin, themeluesi i BioNTech, i cili zhvilloi një vaksinë kundër COVID-19 me Pfizer, tha se ata duan të dërgojnë 30 milion doza të vaksinës në Turqi deri në fund të qershorit.

Sahin, me origjinë nga Turqia, tha përmes videokonferencës se ai do të përfundonte dërgimin e të gjitha 120 milion dozave të vaksinave të koronavirusit në Turqi në korrik, gusht dhe shtator.

“Ne do të punojmë ditë e natë për të dërguar vaksinat në kohë,” shtoi themeluesi i BioNTech.

Efektive dhe anti-mutacion

Ai vuri në dukje se ata duan të prodhojnë vaksina, por gjithashtu të kryejnë kërkime dhe zhvillime të vaksinave në Turqi.

Duke vënë në dukje se ata testuan vaksinën në më shumë se 30 variante të virusit, Sahin tha se ajo gjithashtu vepron kundër mutacioneve.

Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re