“Coronavirus” ka futur në karantinë krejt Italinë. Që nga dita e
djeshme është shpallur emer.gjenca e pandemisë globale, sepse janë
prekur shumica e vendeve të Europës dhe më gjerë.

Virusi i padukshëm ka gjunjëzuar edhe futbollin. Janë pezulluar ndeshje kampionati dhe “Europa League”, me futbollistët e parë që kanë rezultuar pozitiv.

Zona më e nxehtë në kontinentin tonë, prej nga mendohet se ka ardhur infeksioni edhe në Shqipëri, mbetet Italia.

Fqinji ynë i përtej Adritikut ka qindra të konfirmuar me “Coronavirus” dhe dhjetëra vi.ktima njerëzore.

Mjekët po lu.ftojnë ditë e natë, por “arm.iku i padukshëm” ka fituar
terren. Në një situatë të tillë kanë nisur edhe polemikat e forta.

Një fizioterapiste, me master në shkencat mjekësore nga Milano, ka shpërthyer përmes rrjeteve të saj sociale, duke kërkuar vëmendje e vlerësim ndaj bluzave të bardha në Itali, sepse në ditë të vështirë si këto, ata janë në ballë të së keqes, të vështirësive.

Duke bërë një paralelizëm tejet domethënës mes rrogës së mjekëve dhe futbollistëve, Valery Cambiaghi shkruan:

“Thuajse iu jepni një milion euro në muaj futbollistëve dhe 1300 euro
mjekëve e studiuesve shkencorë. Tani le të kujdeset Ronaldo për ty!”

Një “piskamë” që del nga thellësia e profesionit human të mjekut, në
një periudhë delikate si kjo, ku futbollistët e superpaguar janë pushim,
në shtëpi, ose të karantinuar në klubet e tyre, ndërsa mjekët në fushën
e betejës me “Coronavirus”.