Shkruan: Fadil Pushkolli

Kur bëra një kërkim, mësova pa habi se do të organizohet nga të ashtuquajturat shkolla të Gylenit. Rezervimi per këtë promovim është bërë nga persona të të ashtuquajturit Hasan Nahi dhe ftesat janë dorëzuar nga njerëz të shkollave të ashtuquajtura Mehmet Akif. Kjo më solli disa pyetje në mendjen time;

-A nuk është koha më e duhur për të anuluar licencat e të ashtuquajturave shkolla të terroristit Fetullah Gulen?

-Apo do ta elëmë këtë kult të vazhdojë të helmojë gjeneratat tona të ardhshme me narrativën e shtrembëruar të një profeti të rremë që vazhdon të bëjë miliona dollarë përmes rrjetit tij të biznesit të pistë?

-A nuk është koha më e duhur që prindërit e zgjuar në Kosovë të kuptojnë më në fund se po i vënë fëmijët e tyre në një situatë realisht të dëmshme, ndërkohë që ata po përpiqen t’u paraqesin fëmijëve të tyre një jetë më të mirë se e tyre?

-Apo duhet që ata, vetëm për hir të një burse të financuar nga burime të dyshimta, të vazhdojnë të injorojnë faktin që fëmijët e tyre mund të rekrutohen si pjesëtarë të kësaj ushtrie të rrezikshme terroriste, madje të përpiqen të rrëzojnë qeverinë e zgjedhur të vendit të vet përmes një grusht shteti i përgjakshëm që shkaktoi jetën e qindra civilëve të pafajshëm?

Edhe nëse nuk e njihni Fetullah Gulen si lider terrorist, a nuk e pyesni veten se çfarë lloj shkolle organizon një aktivitet të tillë për të lavdëruar një person kaq të diskutueshëm?

-Pse një shkollë në Kosovë ndjen nevojën për të propaganduar një libër që pretendohet se është biografia e Gylenit? A besoni vërtet se do të jetë historia e jetës reale e Gylenit, në fakt një person qe ka të kryer vetëm shkollën fillore?

Pikëpamjet dhe opinionet e shprehura në këtë material janë tërësisht të autorit/autorëve dhe jo domosdoshmërisht reflektojnë politikat e Berati.TV.