Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë

Dikur mbreti Devraj nuk ishte i kënaqur me njohurinë dhe punën e ministrit të tij.

Kështu, ai urdhëroi ushtarin e tij të shkonte në shtëpinë e tij dhe të jepte mesazhin e tij. Ishte rasti i ditëlindjes së ministrit dhe të gjithë po gëzoheshin kur ushtari mbërriti me mesazhin e Mbretit.

Ushtari tha: “Sot, në mbrëmje ministri do të varet”.

Duke dëgjuar këtë, të gjithë u ndalën. Miqtë e ministrit, të afërmit dhe të tjerë që ishin aty, u pikëlluan dhe filluan të qajnë.

Por ministri vazhdoi të shijonte muzikën dhe të kërcente rehat. Dukej sikur nuk kishte dëgjuar asgjë. Duke menduar këtë, ushtarët përsëri shpallën mesazhin e Mbretit.

Duke e dëgjuar, ministri i tha ushtarit: “Faleminderit mbretit në emrin tim. Të paktën më kanë mbetur disa orë për të gëzuar para vdekjes. Ai ka bërë një nder të madh duke më thënë më herët. Tani mund të festoj para largimit prej kësaj bote.”

Ndërsa tha këtë ky ministër filloi të kërcente sërish. Duke parë këtë, ushtari mori rrugën e u kthye te Mbreti.

Kur ushtari arriti në oborrin e mbretit dhe mbreti pyeti: “Cili ishte reagimi i ministrit pasi dëgjoi mesazhin për fundin e tij?”

Ushtari u përgjigj: “Ai u hodh nga gëzimi dhe më kërkoi që t’ju falenderoja në emër të tij.”

Mbreti as që mund ta imagjinonte se dikush mund të ishte i lumtur me lajmin për vdekjen e tij.

Mbreti shkoi në shtëpinë e ministrit për të ditur të vërtetën. Ai pa se ministri po kërcente dhe këndonte i gëzuar.

Mbreti shkoi të shërbejë dhe pyeti: “Është vdekja jote sonte dhe ti ende po qesh dhe këndon”.

Ministri fillimisht falënderoi Mbretin dhe më pas tha: “Nuk kam qenë kurrë i mbushur me kaq shumë gëzim më parë. Më ke bërë një nder të madh duke treguar kohën e largimit. Festimi thjesht u bë më i lehtë.”

Me të dëgjuar këtë, Mbreti mbeti pa fjalë dhe kuptoi se ministri i tij jeton në të tashmen dhe nuk i frikësohet asgjëje.

Ai i tha ministrit: “Nëse nuk të trishton apo mërzit as vdekja, atëherë është e kotë të të heq qafe”.

Mësimi:

Të gjithë jetojmë në një mjedis frike. Por nëse bëhet e ditur se çdo moment që na vjen buron nga momenti i tanishëm, atëherë gjendja shpirtërore do të jetë krejtësisht e ndryshme.

Duhet të kujtojmë gjithmonë se nëse jemi të shqetësuar në të tashmen, do të mbetemi të shqetësuar dhe të trishtuar në momentin tjetër pas tij, por nëse jemi të lumtur në këtë moment, do të mbetemi të lumtur edhe në momentin tjetër.

/shkollaesuksesit.com

Ndajeni këtë artikull me të tjerë duke klikuar ikonat më poshtë