Kryeministri britanik Boris Johnson u tha përfaqësuesve të Partisë së tij Konservatore se “kapitalizmi i shpejtë” dhe “lakmia” qëndrojnë pas vaksinimit të shpejtë kundër COVID-19 në Britaninë e Madhe.

Komentet e Johnson, të raportuara nga The Sun, mund të dëgjoheshin në një takim të mbyllur të konservatorëve përmes Zoom, ku ai vlerësoi kompanitë farmaceutike për zhvillimin e shpejtë të vaksinës.

 “Arsyeja pse ne jemi të suksesshëm në vaksinimet është në kapitalizëm, lakmia, miqtë e mi,” tha Johnson.

Kryeministri më vonë u përpoq të korrigjojë komentin e tij, duke u thënë kolegëve konservatorë që të “harrojnë” atë që tha.

Pandemi COVID në MB ka shuar më shumë se 125,000 njerëz dhe ka shtyrë ekonominë në recesion.

Deklaratat e transmetuara nga Johnson provokuan kritika në internet.

“E neveritshme”, shkroi Julia Grace Patterson, një mjeke dhe CEO i EveryDoctor në Twitter.

“Përpjekjet e mëdha të shkencëtarëve dhe punëtorëve shëndetësorë kanë rezultuar me sukses. Çfarë do të sigurojë që një pjesë e madhe e popullsisë së botës nuk mund të hyjë në vaksina në mënyrë të sigurt? Kapitalizmi dhe lakmia,” shtoi ajo.