“Zelanda e Re ka treguar se Partia e Punës është më e popullarizuara në 50 vitet e fundit,” tha Ardern.

Kyeministja socialiste e Zelandës së Re, Jacinda Ardern, njoftoi sot se ajo fitoi një tjetër mandate qeverisës në krye të Partisë Laburiste.

Ky do të jetë mandati i saj i dytë me radhë.

“Zelanda e Re ka treguar se Partia Laburiste është më e popullarizuara në 50 vitet e fundit,” u tha Ardern mbështetësve të saj, raporton Reuters.

Në fjalimin e saj të parë pas zgjedhjeve, ajo tha se votat e dhëna asaj dhe partisë nuk do të ishin të kota.

“Unë mund t’ju premtoj se ne do të jemi një parti që punon në interes të çdo qytetari të Zelandës së Re,” shtoi ajo.

Ajo vendosi si qëllim të parë shtypjen e përhapjes së virusit COVID, shkruan Reuters.

Laburistët kishin një avantazh të madh në sondazhet para zgjedhjeve. Ata fillimisht treguan se Ardern mund të formonte një qeveri vetëm me partinë e saj, e cila do të ishte hera e parë që një grup i vetëm politik ka pasur një shumicë absolute që futi në veprim një sistem zgjedhor proporcional në 1996.

Ardern është vlerësuar për reagimin e tij pas ekzekutimeve masive të një supremacisti të bardhë në dy xhami në Christchurch, si dhe për strategjinë në përballje e epidemisë koronare.

Gjithsesi, edhe pse jeta në Zelandën e Re është kthyer në normalitet, kufijtë e saj janë ende të mbyllur, duke bërë që turizmi të vuajë, dhe ekonomistët parashikojnë një recesion të zgjatur. Ekonomia e Zelandës së Re ra 12.2 përqind në tremujorin e dytë, më e rëndësishmja që nga Depresioni i Madh.