Shtetet kryesore të Arizonës dhe Wisconsin kanë konfirmuar zyrtarisht fitoren e Joe Biden në zgjedhjet presidenciale të SHBA, duke forcuar më tej fitoren e demokratëve mbi Donald Trump, i cili nuk ka pranuar ende humbjen, raportoi media të martën.

“Sot ne nënshkruam një dokument që konfirmon rezultatet e zgjedhjeve të vitit 2020 në Arizona,” shkroi në Twitter Doug Ducey, guvernatori republikan i shtetit, i cili votoi për demokratët për herë të parë në pothuajse 25 vjet, raporton AFP.

Personi përgjegjës për operacionet zgjedhore, Sekretari i Shtetit në Arizona, demokratja Katie Hobbs, përshëndeti zgjedhjet “të zhvilluara në mënyrë transparente, të saktë dhe të drejtë (…) megjithë pretendimet e shumta të pabazuara për të kundërtën”.

Arizona lejon mosmarrëveshjet edhe pas verifikimit

Menjëherë pas të hënës, me kohën e SHBA, Guvernatori i Wiscons-it Tony Evers njoftoi se ai kishte konfirmuar rezultatet e zgjedhjeve në shtetin e tij federal, i cili votoi për Biden dhe në 2016 zgjodhi Trump.

Arizona gjithashtu ka konfirmuar fitoren e kandidatit demokrat të Senatit Mark Kelly, theksoi Ducey.

Konfirmimi i rezultateve të zgjedhjeve nuk do të thotë domosdoshmërisht përfundimi i proceseve gjyqësore në gjykatë, për çka po drejtohet administrata e Donald Trump. Arizona lejon që rezultatet të sfidohen edhe pasi të jenë verifikuar.

Ekipi i fushatës zgjedhore të Donald Trump është përpjekur – deri më tani pa sukses – të sfidojë rezultatet e konfirmuara të zgjedhjeve në vendet kryesore ku Biden fitoi.