Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re

Newport është profesor i asociuar i Shkencave Kompjuterike në Universitetin Georgetown…

…por shumica prej nesh e njohin atë si autorin e pesë librave të shkëlqyer, secili prej të cilëve ka një pikëpamje unike për mënyra të ndryshme për të qenë më të mirë:

si të studiosh më mirë, si të kërkosh një karrierë më të mirë, ose, me librin e tij më të fundit Deep Work, si të punosh më mirë.

Për kënaqësinë e lexuesve tanë ne kemi sjellë një përmbledhje të thënieve më të bukura nga libra e Newport, dhe presim nga ty të na thuash cilën prej thënieve mëposhtë pëlqeve më së shumti.

Tre tiparet që i bëjnë njerëzit të duan punën e tyre janë impakti, krijimtaria, dhe kontrolli.

Qartësia për atë që ka rëndësi siguron qartësi për atë që s’ka.

Puna e thellë është e nevojshme për të nxjerrë çdo pikë të fundit të vlerës nga aftësia juaj e tanishme intelektuale.

Mendjet e shkëlqyera krijuese mendojnë si artistë, por punojnë si llogaritarë.

Nëse nuk mund të mësoni, nuk mund të lulëzoni.

Nëse nuk prodhoni, nuk do të lulëzoni – pa marrë parasysh sa të aftë apo të talentuar jeni.

Nëse shërbeni aktivitete me ndikim të ulët, prandaj, ju po humbni kohë, ju mund të shpenzoni për aktivitete me ndikim më të lartë. Është një lojë me shumën zero.

Pasi të jeni mësuar me shpërqendrimin, ju e dëshironi atë.

Tre deri në katër orë në ditë, pesë ditë në javë, me përqendrim të pandërprerë dhe të drejtuar me kujdes, rezulton, mund të prodhojë shumë gjëra të vlefshme.

Për ta ndërtuar punën e jetës tuaj rreth përvojës së rrjedhës së prodhuar nga puna e thellë është një rrugë e provuar për kënaqësi të thellë.

Të presësh dhe të jesh i mërzitur është bërë një përvojë e re në jetën moderne, por nga këndvështrimi i trajnimit të përqendrimit, është tepër e vlefshme.

Ajo që ne zgjedhim të përqëndrohemi dhe çfarë zgjedhim të injorojmë – luan në përcaktimin e cilësisë së jetës sonë.

Bëni disa të mira në botë për asnjë arsye tjetër përveç se dëshironi të jeni pjesë e zgjidhjes.

Filloni me pak dhe filloni menjëherë.

Bëni atë që bëri Steve Jobs, jo ato që tha. Nëse një i ri si Steve Jobs do të kishte marrë këshillat e tij dhe do të vendoste të ndiqte vetëm punën që ai e donte, ne me siguri do ta gjenim atë sot si një nga mësuesit më të njohur të Los Altos Zen Center.

Bërja e gjërave që ne dimë se si të bëjmë mirë është e këndshme, dhe kjo është saktësisht e kundërta e asaj që kërkon praktika e qëllimshme…

Ju duhet të monitoroni vetë-bisedën tuaj. Sepse mendja juaj është gjithmonë duke përgjuar vetë-bisedën tuaj.

Nëse doni ta doni atë që bëni, braktisni mentalitetin e pasionit (çfarë mund të më ofrojë bota). Dhe në vend të kësaj të adoptoni mentalitetin e zejtarit (“çfarë mund të ofroj për botën?”).

Nëse nuk jeni të parehatshëm, atëherë ndoshta jeni kurthuar në një ‘nivel të pranueshëm’.

Askush nuk ju detyrohet një karrierë të shkëlqyeshme; Ju duhet ta fitoni atë – dhe procesi nuk do të jetë i lehtë.

Pasioni vjen pasi të bëni punën e vështirë për t’u bërë i shkëlqyeshëm në diçka të vlefshme, jo më parë. Me fjalë të tjera, ajo që ju bëni për të jetuar është shumë më pak e rëndësishme sesa mënyra se si e bëni atë.

Kaloni kohë për atë që është e rëndësishme, në vend të asaj që është e menjëhershme.

Lajmi i mirë për praktikën e qëllimshme është se do t’ju shtyjë të kaloni këtë pllajë dhe në një fushë ku keni pak konkurrencë.

/shkollaesuksesit.com

Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re