Gjykata e Lartë ka hapur procedurat për anëtarë të Gjykatës Kushtetuese. Kreu i Gjykatës së Lartë ka njoftuar për tre vende vakante në Kushtetuese.

Mësohet se një prej vendeve vakant është ai i gjyqtares Vitore Tushës, të cilës i mbaroi mandatin 9-vjeçar.

Po ashtu vakant është edhe vendi i Fatmir Hoxhës, i cili u shkarkua në vitin 2018, si dhe i Gani Dizdarit, që u shkarkua në vitin 2019.

Sipas Gjykatës së Lartë deri më tani nuk janë paraqitur kandidatura të mjaftueshme. Ndaj edhe për këtë arsye KED nuk ka zhvilluar procedurat.