Veshkat janë një nga organet jetësore të trupit dhe funksioni i tyre është të eliminojnë toksinat nga trupi përmes urinës. Duke vepruar kështu, ato rregullojnë nivelet e mineraleve, siç janë kalciumi dhe fosfati.

Veshkat gjithashtu ndihmojnë në formimin e qelizave të kuqe të gjakut, të cilat janë përgjegjëse për transportin e oksigjenit dhe ushqyesve nëpër trup.

Tregoni kujdes ndaj këtyre zakoneve që janë duke ju dëmtuar veshkat:

-Nëse nuk urinoni shpesh.
-Nëse nuk pini shumë uje.
-Kur konsumoni shumë kripë.
-Nëse nuk i mjekoni infeksionet siç duhet.
-Nëse konsumoni shumë mish.
-Nëse nuk hani mirë e mjaftueshëm.
-Nëse përdorni shumë qetësues të dhimbjeve.
-Nëse përdor suplemente të zgjatura të insulinës.
-Nëse konsumoni shumë alkool.
-Nëse nuk bëni pushim të mjaftueshëm./ Healthline