Një vrimë e madhe u hap në parkingun e një spitali afër Napolit të premten herët në mëngjes.

Pamjet ajrore tregojnë madhësinë e vrimës në të cilën ranë tre makina për shkak të shembjes, por për fat të mirë nuk ka viktima ose të lënduar. Spitali, i cili është pjesë e një kompleksi për ata që janë infektuar me koronavirus, aktualisht është pa ujë, dhe mundësohet nga një gjenerator.

Policia dhe zjarrfikësit kanë qenë në skenë që nga mëngjesi dhe shkaku i shembjes mund t’i atribuohet rreshqitjes, raporton RAI.

“Sot midis orës 6.30 dhe 6.45 të mëngjesit kishte një zhurmë të fortë brenda parkimit për vizitorët në spitalin Mare du Ponticelli. Zhurma u krijua në të vërtetë nga një shpërthim që krijoi një humnerë rreth 20 metra të thellë”, tha Damiano Gennaro, prokuror që drejtoi hetimin.

Autoritetet lokale kanë pretenduar deri më tani se nuk ka asnjë tregues që shembja është shkaktuar me dashje.

Pas shembjes, pacientët COVID u evakuuan.

Guvernatori i provincës italiane të Campania, Vincenzo de Luca, tha se kërkimet po ndiqnin për të kontrolluar gjendjen e terrenit përreth.