Një gjykatë amerikane hodhi poshtë padinë e Donald Trump kundër rivales së tij Hillary Clinton në 2016, duke argumentuar se akuzat e ish-presidentit republikan se demokratët donin të manipulonin zgjedhjet duke e lidhur fushatën e tij me rusët ishin një përpjekje për të “larguar” pretendime politike që nuk i përkasin.

Në rrëzimin e padisë së Trump, gjyqtari i Gjykatës së Qarkut Jugor të Florida-s, Donald Middlebrooks, tha se padia nuk kërkon “lehtësim të ndonjë dëmi ligjor” dhe se gjykata “nuk ishte një forum i përshtatshëm” për ankesat e ish-presidentit.

“Ai dëshiron të shfaqë një manifest politik prej 200 faqesh që përshkruan ankesat kundër atyre që e kundërshtuan,” tha Middlebrooks në vendim, raportoi Reuters.

Në mars, Trump paditi Clinton-in, e cila ishte kandidate demokrate për vitin 2016, dhe disa demokratë të tjerë për “shantazh”, “komplot me gënjeshtra të dëmshme” dhe pretendime të tjera në një padi prej 108 faqesh, duke përsëritur një listë të gjatë të akuzave që ai bëri përmes media gjatë mandatit katërvjeçar presidencial.

Ai kërkoi kompensim dhe dëmshpërblim, duke thënë se shpenzoi më shumë se 24 milionë dollarë në “shpenzimet e mbrojtjes, tarifat ligjore dhe shpenzimet përkatëse”.

Ka tejkaluar afatin ligjor

Gjykatësi Middlebrooks tha në vendim se Trump priti shumë gjatë për të ngritur padinë e tij dhe e tejkaloi statutin e kufizimeve për pretendimet e tij.

Vendimi gjithashtu thekson se Trump nuk arriti të provojë se ai ishte dëmtuar nga ndonjë e pavërtetë, duke vënë në dukje se shumë nga deklaratat e të pandehurit janë “të mbrojtura qartë nga Amendamenti i Parë” i Kushtetutës së SHBA.

Të pandehur të tjerë përfshijnë përfaqësuesin demokrat Adam Schiff, i cili udhëhoqi një nga procedurat e shkarkimit të Trump në Dhomën e Përfaqësuesve të SHBA-së dhe ish-oficerin e inteligjencës britanike, Christopher Steele.

Steele përpiloi një raport që iu dha FBI-së dhe mediave përpara zgjedhjeve të 2016-ës.

Zyrtarë të inteligjencës amerikane dhe zyrtarë të tjerë të qeverisë amerikane kanë akuzuar Rusinë për ndërhyrje në zgjedhje.

Por Moska ka mohuar ndërhyrjen në fushatë.

Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re