Presidenti Trump nën humbje, që pothuajse mungon në të gjitha ngjarjet publike pas zgjedhjeve presidenciale, rezultatet e të cilave ai kundërshton, foli së fundi nga Shtëpia e Bardhë për koronavirusin dhe strategjinë e vaksinimit.

Ishte fjalimi i tij i parë publik që nga humbja përballë Joe Biden.

Ai përmendi administratën e tij që në fillim të fjalimit.

“Kjo administratë nuk do të shkojë në një bllokim, çfarëdo që të ndodhë në të ardhmen. Kushdo që do të jetë ajo administratë, unë mendoj se koha do ta tregojë, por unë mund t’ju them se kjo administratë nuk do të shkojë në një bllokim,” theksoi Trump.

Vaksina nuk po shkon ende në New York, shpjegoi pse

Ai tha se qeveria federale nuk do të jepte një vaksinë të mundshme të koronavirusit derisa Guvernatori i New York-ut Andrew Cuomo të njoftojë administratën se ai ishte i gatshëm ta bënte këtë.

“Kështu që ne nuk do ta dorëzojmë atë në New York derisa të kemi miratimin për të dhe më dhemb kur e them,” tha Trump.

“Kjo është një vaksinë shumë e suksesshme, e mahnitshme prej 90 përqind dhe më shumë, por Guvernatori Cuomo do të duhet të na tregojë kur të jetë gati për të,” shtoi ai.

Vazhdon të pretendojë se zgjedhjet ishin të manipuluara

Trump shkroi në Tëitter se ai synon të shkojë në një tubim të mbështetësve të tij nesër në Uashington dhe t’i mbështesë ata.

“Shpirti është ngrohur nga pamja e asaj mbështetjeje të madhe, veçanërisht ato tubime spontane që po shfaqen në të gjithë vendin, duke përfshirë një tubim të madh të shtunën në Uashington. Unë mund të vij t’i përshëndes ata,” shkroi ai.

“Zgjedhjet janë të manipuluara,” përsëriti ai.

Pothuajse shtatë ditë më parë, media amerikane deklaroi fitoren e Biden, por Trump ende nuk dëshiron ta pranojë atë.

 

loading...