Presidenti i SHBA Donald Trump ka urdhëruar heqjen e trajnimit mbi racizmin në administratën federale, e cila sipas tij çon në “përçarje dhe përfaqëson propagandë antiamerikane”, njoftoi Shtëpia e Bardhë të premten.

Njoftimi erdhi tetë javë para zgjedhjeve presidenciale dhe në mes të një fushate elektorale të shënuar nga tensione të forta midis dy kampeve mbi çështjen e racizmit.

“Sipas raporteve të medias, zyrtarëve ekzekutivë u kërkohet t’i nënshtrohen trajnimit që u thotë atyre se” pothuajse të gjithë të bardhët kontribuojnë në racizëm ose, kur kërkohet ta bëjnë këtë, pretendojnë të përfitojnë nga racizmi”, tha deklarata.

“Sipas raporteve të medias, ai trajnim ka arritur deri atje sa të pretendojë se racizmi është ngulitur në besimin se Amerika është një vend i mundësive ose në besimin se puna duhet t’i jepet personit më të kualifikuar”, thuhet në tekst.

 “Miliona dollarë të shpenzuar”

Vëmendja e presidentit u tërhoq nga fakti se agjencitë ekzekutive deri më tani kanë shpenzuar miliona dollarë për taksapaguesit “duke trajnuar” punonjësit e qeverisë për të besuar në propagandën anti-amerikane që ndan njerëzit.

Teoria racore kritike është një teori brenda shkencave shoqërore, e zhvilluar nga filozofia postmoderne, që përdoret për të shqyrtuar shoqërinë dhe kulturën në lidhje me kategori të tilla si raca, ligji dhe pushteti.

Kjo teori filloi në vitet 1980 dhe mbron idenë se “supremacizmi i bardhë” dhe “pushteti racor” ruhen me kalimin e kohës, dhe se ligjet luajnë një rol kryesor në këtë proces.

Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re