Ish-Presidenti i SHBA Donald Trump postoi një shtesë të ngjashme me Twitter në faqen e tij në internet të martën ku shkruan postime që më pas mund të ndahen në rrjetet sociale që e kanë censuruar atë.

Pjesa e re e faqes zyrtare, e cila u raportua për herë të parë nga Fox News, quhet “nga tabela e Donald J. Trump”, dhe përmban njoftime të shkurtra nga ish-presidenti.

Lajmi në faqe u lançua një ditë para vendimit të bordit mbikëqyrës të Facebook nëse Trump do të vazhdojë të pezullohet nga ai rrjet social, shkruan agjencia Reuters.

Këshilltari i Trump-it, Jason Miller njoftoi në mars se ish-presidenti do të nisë rrjetin e tij social dhe nuk dihet nëse ai kishte për qëllim shtimin në faqen e tij zyrtare.

Ndalim i përhershëm në Twitter

Faqja e Trump në Facebook është hequr për shkak të shqetësimeve rreth ngjarjeve të reja të dhunshme pas inkursionit vdekjeprurës të mbështetësve të tij në Capitol në 6 janar.

Twitter ka njoftuar se ndalimi në llogarinë e Trump është i përhershëm, edhe nëse ai kandidon përsëri në zgjedhje. YouTube, nga ana tjetër, ka njoftuar se do të kthejë kanalin Trump kur të vendosë se rreziku i dhunës ka kaluar.

Ish-presidenti, i cili u largua nga Shtëpia e Bardhë në 20 janar, pretendoi në mënyrë të gabuar se ai humbi zgjedhjet e vitit të kaluar nga Joe Biden për shkak të mashtrimit.