Ministria e Jashtme e Turqisë ka reaguar ndaj aktiviteteve për vendbanimet e paligjshme izraelite në Bregun Perëndimor nën okupim.

Në një deklaratë me shkrim nga ministria lidhur me çështjen thuhet se është mësuar që në zonën në zonën e vendbanimeve të paligjshme Eit El në afërsi të qytetit Ramallah në Bregun Perëndimor nën pushtim është realizuar ceremonia e hedhjes së themeleve për një projekt që përbëhet nga 350 banesa.

“Refuzojmë praktikat e paligjshme të Izraelit. Theksojmë rëndësinë që Izraeli të mbahet përgjegjës për praktikat dhe politikat e tij që përbëjnë shkelje të ligjit ndërkombëtar”, thuhet në deklaratën në të cilën njoftohet se vazhdimi i provokimeve të tilla në një periudhë kur dhimbjet e përjetuara në Gaza janë ende të freskëta tregon se autoritetet izraelite nuk kanë nxjerrë asnjë mësim nga ngjarjet e përjetuara.

Izraeli zhvilloi ceremoninë e hedhjes së themeleve për projektin e përbërë nga 350 banesa në zonën e vendbanimit të paligjshëm Beit El në afërsi të qytetit Ramallah në Bregun Perëndimor nën pushtim.