Rrethi i Nikopol, në rajonin lindor të Dnipropetrovsk, në zonën e termocentralit bërthamor Zaporizhzhia u bombardua nga ushtria ruse gjatë gjithë natës.

 

Sipas informacionit te shperndare nga autoritetet ukrainase, nga sulmi mesohet se jane demtuar tubacionet e gazit dhe rrjetet elektrike .

 

“Rusët bombarduan rrethin e Nikopolit gjatë gjithë natës, por qendra e distriktit u godit më rëndë. Mbi 30 predha armike ranë mbi Nikopol (përballë termocentralit bërthamor) por për fat të mirë njerëzit nuk u lënduan. Dhjetëra shtëpi , ndërtesat e fermave, rrjetet elektrike dhe tubacionet e gazit u dëmtuan,” tha shefi ushtarak rajonal Valentin Reznichenko.

 

Nderkohe, qyteti ukrainas Kherson mbeti pa energji për shkak të dëmtimit të linjave të energjisë në bombardimet ruse.