Unioni Botëror i Dijetarëve Musliman u ka bërë thirrje vendeve Islame të formojnë një fond për të mbledhur ndihma për Kudsin dhe Al-Aksën.

Në njoftimin e unionit theksohet se mbrojtja e Kudsit dhe Al-Aksës është detyrë e muslimanëve dhe se çdo neglizhencë e çështjes është krim kundër umetit (komunitetit musliman).

Vendet muslimane u ftuan të formojnë një fond për të mbledhur ndihma financiare për Kudsin dhe Al-Aksën.

Po ashtu në njoftimin e publikuar pas takimit online të anëtarëve të Unionit Botërorë të Dijetarëve Musliman është përgëzuar populli palestinez, Kudsi dhe Gaza për durimin, rezistencën dhe përkushtimin e tyre kundër Izraelit.

Gjithashtu u shpreh kënaqësi për fitoren e të shtypurve në Palestinë, por gjithashtu u krye një lutje për shpirtrat e palestinezëve të vrarë në sulmet izraelite.

Unioni Botëror i Dijetarëve Musliman u ka bërë thirrje komunitetit musliman të shmangin mosmarrëveshjet dhe të përpiqen të fillojnë një dialog.

Deklarata gjithashtu i bëri thirrje botës Islame dhe komunitetit ndërkombëtar të përmbushin përgjegjësitë e tyre dhe të mbështesin çështjen e drejtë palestineze.

Një armëpushim i ndërmjetësuar nga Egjipti që hyri në fuqi në orët e para të 21 majit i dha fund bombardimeve 11-ditore të Izraelit në Rripin e Gazës.

Nga sulmet izraelite në Gaza dhe në Bregun Perëndimor humbën jetën të paktën 289 persona, përfshirë gra dhe fëmijë. Sulmet po ashtu lanë gjurmë masive shkatërrimi, ndërsa qendra shëndetësore, zyra të medias dhe shkolla ishin midis strukturave të shënjestruara.

Subscribe kanalin tonë në Youtube për të mos humbur asnjë video të re